Natuurlijke vitamines
Bron: Google Ergomax

Corona heeft ons veel geleerd en lessen gegeven voor de toekomst, dat is een ding dat zeker is! De grootste les is, denk ik wel, dat we gezonder moeten gaan leven.

Onze overheid heeft de afgelopen jaren niet zo ingezet op een gezonde leefstijl en het stimuleren om gezond te leven. Ik noem een paar dingen, groente en fruit daar kwam nog even wat meer belasting op in 2018. Monsanto oftewel glyfosaat, wordt gewoon nog als bestrijdingsmiddel gebruikt, zelfs door gemeenten. En onze landbouwgrond? Die is ook niet meer wat het vroeger geweest is, het is veel minder vruchtbaar om er goede groenten op te verbouwen waar nog genoeg vitamines inzitten.

En dan al die E nummers nog in de supplementen. Heb jij weleens op de achterkant bij de ingrediënten gekeken? Deze zouden zijn goedgekeurd door de EU…Op de verpakking van veel merken, zoals Kruidvat, Hema, Etos en Holland & Barret staan heel vaak deze ingrediënten: Microkristallijne cellulose (E460), Magnesiumstearaat (E572). Of titaniumdioxide (E171), Propylgallaat (E310), Sucralose (E955) en onlangs las ik een bericht over de E171 (titaniumdioxide) op de site van de Rijksoverheid….Dat dit dus echt helemaal niet zo goed voor je is. Google er maar eens op. En het zijn misschien maar kleine beetjes, maar alle kleine beetjes bij elkaar worden er wel een heleboel.

Ook zie ik veel berichten voorbij komen over bepaalde vitamines die goed zouden zijn om in te nemen in verband met corona. Vitamine D is een hele belangrijke. Uit ervaring weet ik dat ze die bij long patiënten al een tijdje voorschrijven. Op zijn tijd wat extra vitamine C kan ook geen kwaad in deze tijden en de meeste vrouwen schijnen ook een magnesium tekort te hebben. Maar hoe weet je dat?

Daar zijn testen voor en dan niet direct bij een huisarts, maar bijvoorbeeld bij een diëtiste of een orthomoleculair therapeut. Dat heet een EMB test, google er maar eens op. Door middel van een klein vingerprikje komt er bloed op een glasplaatje en die wordt dan opgestuurd naar een lab en daar komt dan een hele waslijst aan dingen uit. Welke tekorten jij hebt, wat er in jouw lichaam speelt, toxische stoffen, over je hormonen, echt heel handig om te weten. De tekorten worden aangegeven door middel van een advies, waardoor jij in  ieder geval de juiste supplementen gaat slikken, die voor jou van toepassing zijn, zodat jij meer energie krijgt en beter in je vel gaat zitten.

Heb jij weleens goed gekeken naar de ingrediënten op jouw supplementen?

Of wil je weten waar je zo’n EMB test kunt doen?

Neem dan contact met mij op, ik kan je verwijzen naar mijn contacten bij BEYUNA, een snelgroeiend Nederlands bedrijf die voedingssupplementen ontwikkelt vanuit wetenschappelijke bewezen ingrediënten. Zie voor meer informatie: https://willyvanspengen.beyuna.nl