Wat écht 100% natuurlijke supplementen voor je kunnen betekenen

Bron: supplementen.nl

In mijn vorige blog schreef ik al, dat ik een passie heb voor gezondheid en vitamines. Dat is eigenlijk al heel lang zo en vooral de laatste jaren alleen maar sterker geworden. Dit is onder andere gekomen, doordat ik een dochter heb, die jaren lang vage gezondheidsklachten had. En eigenlijk kon ik daarvoor niet terecht bij de reguliere geneeskunde. Ik ben me gaan verdiepen in gezondheid, waarom er bepaalde klachten waren en vooral wat de oplossing zou kunnen zijn.

Na jaren van doktersbezoeken zijn we er uiteindelijk wel achter gekomen wat de oorzaken waren, maar daar waren de gezondheidsklachten nog niet direct mee opgelost. Het probleem zat hem ook in de darmen en dus eigenlijk in de voeding. Vooral de laatste tijd wordt er veel geschreven over voeding in relatie tot de darmen en in relatie tot het brein. Dat er verschillende ziektes kunnen ontstaan en zelfs ADHD een link heeft met voeding. Daarnaast heeft zelfs de WHO een onderzoek gedaan naar tekorten van micronutriënten onder jongere en oudere mensen. Daaruit is gebleken dat heel veel mensen een vitamine tekort hebben.

Tevens lees ik de laatste tijd ook steeds meer berichten, dat mensen die op een corona afdeling liggen vaak vitamine D tekort hebben en zelfs berichten van doctoren en artsen, dat vitamine D3, zink en vitamine C heel belangrijk zijn als we het over het Covid virus hebben.

Drie jaar geleden ben ik op FB een oud schoolvriendin tegengekomen. Zij werkt al jaren in deze branche. Ik ben een aantal keer naar een seminar geweest en daar werd op een leuke manier uitleg gegeven over wat er in de meeste supplementen voor “rommel” zit en welk supplement je waar voor in kunt zetten. Dit was een dergelijk eyeopener voor mij en zo ben ik bij Beyuna terecht gekomen.

Zelf slikte ik al jaren een Kruidvat Multi vitamine. Ik wist niet dat daar synthetische stoffen inzaten die eigenlijk behoren tot de categorie kankerverwekkend als je er teveel van inneemt. Eigenlijk schrok ik daar best wel van. Waarom wordt dit toegelaten? Supplementen met rommel erin? Waarom zou ik die nog blijven slikken?…

Inmiddels gebruik ik al 2 jaar de Beyuna 100 % natuurlijke supplementen en ik kan niet anders zeggen, dan dat deze mij goed bevallen. Mijn energie level is duidelijk verhoogd. Dit gun ik anderen ook!

Jou bijvoorbeeld?

Wil je meer weten? Kijk voor meer informatie op mijn website: https://willyvanspengen.beyuna.nl

Mijn passie voor gezondheid en vitamines

Bron: Thinkstock

Al een aantal jaar besef ik mij, dat wij “als mens” weer terug moeten naar “de basis”. Volgens de piramide van Maslow zijn dit onze fysiologische behoeften, zoals slapen, eten en drinken.

Eten is ook een basisbehoefte en gaat over voeding. Wat eten wij, wat zit er in en vooral wat niet (meer). Ik denk dat er de laatste 15 a 20 jaar er een hoop veranderd is en niet ten goede van ons als consument. Ik ben nog opgegroeid met weinig keuzes voor groenten, seizoen groenten, melk de witte motor, eet gezond neem een appel en zeer weinig snoep en tussendoortjes! Cola hadden wij niet in huis, dat dronk ik soms bij mijn oma.

Dit is de laatste jaren wel anders. Er is veel te veel keuze. In groenten, maar eigenlijk in alles. Er zijn andere gerechten uit het buitenland bij gekomen. Neem pizza, sushi en allerlei zakjes die je bij gerechten kan doen. Daar heeft de foodindustrie de afgelopen jaren veel aan verdiend. Zakjes kant en klare sauzen, soepen dat leek een super handige oplossing voor als je na het werk snel wilde koken. Maar dat is het achteraf dus helemaal geen goed idee geweest. Heb jij weleens gekeken wat daar allemaal in zit aan ingrediënten? Neem al die E-nummers eens onder de loep. Kijk maar eens op deze website https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers en typ de naam van het ingrediënt, dat op de verpakking staat, (bijvoorbeeld E621) maar eens in. Soms staan deze E nummers in het rood, dan zijn dat kankerverwekkende stoffen. Ongelofelijk hè en sommige E nummers zitten zelfs ook in synthetische vitamines.

Daarnaast hoorde ik onlangs dat onze tuinbouwgrond ook niet meer is, wat het geweest is. Onze voeding wordt verbouwd op grond wat “arm” is of bespoten met Round-up. Google eens op Boer Arnold van Woerkom er staat een heel duidelijk (uitgelegd) filmpje op You tube.

Toen ik dat had gezien, besefte ik dat je wel heel veel en vaak groenten moet eten, voordat je de hoeveelheid vitamines binnenkrijgt die ons lichaam nodig

Heeft om ons de juiste energie te geven! Dat was voor mij het moment, om me meer te gaan verdiepen in vitamines en voedingssupplementen.

Ik ben Willy van Putten, eigenaar van WvS Online Business Support – Virtueel Professional. Mijn specialisaties zijn: Online support: dagelijks management, website en social media beheer. Kijk voor meer informatie op mijn website: www.wvsonlinebusinesssupport.nl

Daarnaast ben ik independent sales representative bij BEYUNA, een snelgroeiend Nederlands bedrijf die voedingssupplementen ontwikkelt vanuit wetenschappelijke bewezen ingrediënten. Zie voor meer informatie: https://willyvanspengen.beyuna.nl

Wat de corona crisis mij heeft gebracht

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Waar een corona crisis wel niet goed voor is…

Bron: Shutterstock

Wat een rare gewaarwording hè, zo rond 16 maart 2020. Ineens stond (bijna alles) stil. Er was een virus en we moesten allemaal thuisblijven. Genaamd corona. Bizar! Maar we deden het allemaal….

Ik mocht niet meer naar mijn werk in Houten. Sommige mensen werkten nog gewoon door, totdat er een persconferentie kwam met een heel serieus verhaal. We moesten zoveel mogelijk thuis blijven en thuiswerken.

Voor mij niets nieuws, omdat ik een aantal jaar mijn online onderneming heb. Voor andere collega’s was het totaal iets anders.

Maar wat een rust heeft dit gebracht. Géén vliegtuigen in de lucht, Wij wonen vlakbij Schiphol, dus dat betekent voor ons minder geluid vanuit de lucht. Best lekker…Begrijp me niet verkeerd, wij vliegen graag naar Griekenland of andere landen, maar de lucht is ook veel schoner, dat is een groot voordeel voor astma-en long patiënten. Daarnaast hoor je dan wel weer andere geluiden, zoals zagen, elektrische heggenscharen etc. maar er is minder geluidsoverlast.

En daarnaast is er ook meer rust in het gezin. Geen druk van school of werk. Dat is ook weleens fijn. Want de prestatiedruk die de laatste jaren heerst op scholen, werk en bij de sportclub is groot.

Mijn werk is minder geworden en anders. Ik deed zelf al veel met online tools vanuit mijn rol als Virtual Professional, maar nu kwam het echt goed van pas!

Ik kon deze ervaringen zo goed gebruiken, juist nu!

Zoals MS Teams. Daar had ik onlangs een workshop van gevolgd en ik heb nu tijd om me hier nog verder in te verdiepen. Ik zie zoveel mogelijkheden om hierin samen te werken met ons team. Echt delen, zonder om te komen in de mails en last te hebben van spam.

Heerlijk was die rust. Niet alleen bij mij, ik las het op social media en heb verschillende mensen gesproken. Die rust ben ik persoonlijk heel blij mee, want dat is wat een mens soms nodig heeft om te groeien, om even stil te staan bij de dingen die goed en minder goed gaan.

De rust is wat deze crisis mij gebracht heeft. Momenten om te reflecteren, mezelf persoonlijk te ontwikkelen en te zien welke mooie dingen er ontstaan..

Online? Ik heb niks met computertechniek..

Jij hebt een mooie onderneming, een passie, een missie en zeer waarschijnlijk een visie. Jarenlang ging het goed en kreeg je je klanten via mond tot mondreclame. Maar inmiddels is er veel veranderd. De jongere generaties zoeken alles op met behulp van internet, of dat nou op een computer of mobiel is, dat maakt niet meer uit. Jij zou heel graag (meer) online willen gaan ondernemen. Maar hoe? Want jij hebt niks met computers en techniek.

Zorg dat je online goed vindbaar bent!

Iedereen heeft wel een mobiel, tablet of computer ter beschikking. Daar kun je heel veel in op zoeken. Mensen willen iets aanschaffen, kopen, informatie zoeken,  noem maar op. Het zijn vooral de jongere generaties die snel informatie willen krijgen. Daarom wordt het steeds belangrijker om online zichtbaar te zijn. Dat je laat zien, waarvoor een klant bij jou moet zijn. Wat jouw (nieuwe) dienst of product is.

OMG…..computer-techniek…

Maar wat als je geen tijd of zin hebt om je in al die computertechniek te verdiepen? Of als je helemaal niets hebt met computers, dat kan natuurlijk.

Jij bent waarschijnlijk meer een ondernemer die liever tijd steekt in jouw dienst of product. De techniek is dan bijzaak.

Reddende engel

Wat als er nu mensen zijn, die het wel leuk vinden om uit te puzzelen hoe bepaalde programma’s werken. Of jou kunnen helpen om met behulp van computerprogramma’s efficiënter te werken, zodat jij meer tijd kunt besteden aan jouw klanten of nieuwe ideeën. Of jouw social media berichten te posten op de verschillende social media kanalen die steeds veranderen. Want Instagram bijvoorbeeld verandert snel en werkt soms toch net even wat anders dan Facebook.

Programma’s om mee te werken

Ik ben al een tijdje ondernemer en maak gebruik van verschillende computer programma’s en apps.

Waaronder:

 • Lastpass; een wachtwoordmanager om inloggevens veilig te delen. Het werkt snel, doordat je direct door kan klikken en in het programma komt, je hoeft niet eerst alle inloggegevens op te zoeken. In het kader van de AVG super handig, omdat je na de samenwerking alles snel kunt los koppelen en je geen inloggegevens meer hebt van je klant.
 • Toggl: urenregistratie. Je houdt bijv. via een app op je telefoon de uren bij die je ergens aan werkt.
 • Gmail en Google drive: handige programma’s om informatie met elkaar te delen.
 • Canva; creatief programma om berichten te maken, zodat je dat in het juiste formaat kunt delen of mooie e books kunt maken en dergelijke.
 • Moneybird; online boekhoudprogramma om offertes, facturen en dergelijke in te maken en te versturen en je btw mee te laten berekenen.
 • WordPress en Divi builder; mooi programma om websites mee te maken en mooie online trainingen of zelfs een academy.
 • Skype; tool om met elkaar te overleggen en mee te kijken in de systemen.

Daarnaast zijn er nog veel meer online programma’s die het leven van een ondernemer een stuk makkelijker maken. Ik vind het leuk om me daarin te verdiepen. Dus mocht jij zoiets hebben van, ik steek mijn tijd liever in andere dingen, zoals klant contact of verkopen van jouw dienst of product. Laat het me weten.

Misschien ben jij een kennisondernemer of verkoop je een dienst of product en wil je verder groeien en meer online zichtbaar worden, neem dan contact met mij op. Dan maken we een bel-of een skype afspraak om elkaar beter te leren kennen en geef ik jou tips over online ondernemen

 

Gebrek aan tijd? Gebruik online tools

Sinds 2014 ben ik freelancer en sinds afgelopen februari officieel ondernemer en eigenaar van WvS Online Business Support. Ik merk dat de wereld om ons heen snel veranderd. Oude dingen herrijzen, nieuwe technieken zoals social media hebben grote impact op onze meningen en keuzes die we maken.

Online ondernemen is écht de toekomst!

Oké, naast offline natuurlijk, want het één kan niet zonder het ander en mensen zijn tegenwoordig slim genoeg en vinden hun informatie snel op het internet bijvoorbeeld met hun mobiel. Ik zie dit zelf thuis ook bij mijn puberdochters. Zij zien veel op social media en zoeken vaak producten of winkels op via internet. Hier liggen dus kansen. Kansen voor het mkb:

 • om naast offline ook meer online zichtbaar te worden, ook al is dat voor mensen die in de buurt wonen.
 • zorgen dat je een website hebt, waar op staat wat je verkoopt, een dienst of product, dat maakt niet uit. Als je maar laat zien, wat je verkoopt en waarvoor ze bij jou moeten zijn.
 • als mensen je maar kunnen vinden op het internet en ook op social media. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven. Dat zijn de voorbeelden, zij weten hoe dit spel gespeeld wordt.

Voor ondernemers die nog traditioneel offertes versturen, contracten maken, maatwerk leveren en factureren, zijn er inmiddels nieuwe manieren om hiermee om te gaan. Er zijn inmiddels zoveel online tools, die bedrijven kunnen gebruiken om efficiënter te werken. Vooral mkb ondernemers kunnen hier zeker nog een slag in maken.

Deze online wereld zorgt ook voor een andere verbinding. Mensen kunnen sneller contact met je maken via app of mail, want vooral jongeren hebben niet zoveel met bellen. Zij reageren op jouw social media berichten. Mensen zien jouw naam telkens voorbij komen en zo wordt jouw merk sterker, door meer online zichtbaarheid.

Nou weet ik uit eigen ervaring, dat juist die zaken ook heel veel tijd kosten. Een website laten maken vraagt ook tijd van jou als ondernemer. Wat ga ik erop zetten, wat wil ik dat een klant weet over mij, waar kan de klant bij mij voor terecht en noem maar op. En tijd, dat is wel een ding.

Online tools

 • ik gebruik Toggle om mijn gewerkte uren bij te houden voor klanten. Dit is een online urenregistratie
 • en ik plan mijn werkzaamheden in via mijn gmail agenda, onderdeel van Gsuite.
 • ik maak plaatjes in Canva voor meer creativiteit omtrent online zichtbaarheid.
 • mijn boekhouding doe ik in Moneybird
 • en sinds kort heb ik Knab als bank.
 • daarnaast ontwikkel ik mezelf steeds verder in het CMS systeem WordPress
 • samen met de Divi builder
 • om mooie online programma’s te maken voor kennisondernemers

Samenwerken

Doe ik op een veilige manier, daarom gebruik ik Lastpass als wachtwoordmanager. Hierover heb ik onlangs een filmpje gemaakt met het programma Screencast-O-matic voor zzp barometer. Lastpass is een handige en tevens een veilige tool om efficiënt in samen te werken.

Mocht jij plannen hebben om te groeien, willen samenwerken of weten hoe jij jouw bedrijf nog efficiënter kunt inrichten.

Of ben jij een kennisondernemer en wil je verder groeien en meer online zichtbaar worden, neem dan contact met mij op. Dan maken we een bel-of een skype afspraak om elkaar beter te leren kennen en misschien wel samen te gaan werken.