Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Waar een corona crisis wel niet goed voor is…

Bron: Shutterstock

Wat een rare gewaarwording hè, zo rond 16 maart 2020. Ineens stond (bijna alles) stil. Er was een virus en we moesten allemaal thuisblijven. Genaamd corona. Bizar! Maar we deden het allemaal….

Ik mocht niet meer naar mijn werk in Houten. Sommige mensen werkten nog gewoon door, totdat er een persconferentie kwam met een heel serieus verhaal. We moesten zoveel mogelijk thuis blijven en thuiswerken.

Voor mij niets nieuws, omdat ik een aantal jaar mijn online onderneming heb. Voor andere collega’s was het totaal iets anders.

Maar wat een rust heeft dit gebracht. Géén vliegtuigen in de lucht, Wij wonen vlakbij Schiphol, dus dat betekent voor ons minder geluid vanuit de lucht. Best lekker…Begrijp me niet verkeerd, wij vliegen graag naar Griekenland of andere landen, maar de lucht is ook veel schoner, dat is een groot voordeel voor astma-en long patiënten. Daarnaast hoor je dan wel weer andere geluiden, zoals zagen, elektrische heggenscharen etc. maar er is minder geluidsoverlast.

En daarnaast is er ook meer rust in het gezin. Geen druk van school of werk. Dat is ook weleens fijn. Want de prestatiedruk die de laatste jaren heerst op scholen, werk en bij de sportclub is groot.

Mijn werk is minder geworden en anders. Ik deed zelf al veel met online tools vanuit mijn rol als Virtual Professional, maar nu kwam het echt goed van pas!

Ik kon deze ervaringen zo goed gebruiken, juist nu!

Zoals MS Teams. Daar had ik onlangs een workshop van gevolgd en ik heb nu tijd om me hier nog verder in te verdiepen. Ik zie zoveel mogelijkheden om hierin samen te werken met ons team. Echt delen, zonder om te komen in de mails en last te hebben van spam.

Heerlijk was die rust. Niet alleen bij mij, ik las het op social media en heb verschillende mensen gesproken. Die rust ben ik persoonlijk heel blij mee, want dat is wat een mens soms nodig heeft om te groeien, om even stil te staan bij de dingen die goed en minder goed gaan.

De rust is wat deze crisis mij gebracht heeft. Momenten om te reflecteren, mezelf persoonlijk te ontwikkelen en te zien welke mooie dingen er ontstaan..